O sklepie

Sklepy internetowe

Dostrzegając potrzebę ułatwienia dostępu do nowoczesnego sprzętu oraz edukacji środowiska terapeutycznego w zakresie pracy metodą Snoezelen otworzyliśmy sklep internetowy Fundacji Sensoria. Ponadto prowadzimy sklepy Rakoobrony i Lekkiego Tornistra. Zakup w nich wspiera nasze działania edukacyjno-zdrowotne.

Skąd pomysł na sklep Fundacji Sensoria?

Przez kilka lat w ramach programu Doświadczanie Świata sfinansowane zostało wyposażenie 36 Sal Doświadczania Świata. Dwukrotnie odbyło się forum terapeutów, ponadto we Wrocławiu powstała wzorcowa Sala Doświadczania Świata. Chcąc dzielić się zdobytym  doświadczeniem z innymi, rozszerzyliśmy dotychczasowy obszar działań.

Otrzymujemy wiele zapytań o możliwość wsparcia przy tworzeniu sal Snoezelen. Dostrzegając zapotrzebowanie na polskim rynku na profesjonalne i kompleksowe doradztwo w tym zakresie, postanowiliśmy otworzyć sklep internetowy Fundacji Sensoria. Znajdą w nim Państwo literaturę specjalistyczną, sprzęt terapeutyczny – elementy wyposażenia Sali Doświadczania Świata, a także ofertę szkoleń i usług doradczych.

Idea

Chcemy przyczyniać się do ułatwienia dostępu do nowoczesnej terapii oraz edukowania i profesjonalizacji środowiska terapeutycznego w pracy metodą Snoezelen.

Współpracujemy z osobami specjalizującymi się w pracy metodą Snoezelen, m.in. z dr Agnieszką Smrokowską-Reichmann, jedną z prekursorek tej idei w naszym kraju i adiunktem Akademii Wychowania Fizycznego w Krakowie.

Czym jest Snoezelen?