„Latająca” Huśtawka

Polecenie produktu: „Latająca” Huśtawka

„Latająca” Huśtawka dostarcza niepowtarzalnych wrażeń podczas stosowania. Użytkownik doświadcza wielu istotnych bodźców ruchowych.

- Doskonały przyrząd do ćwiczeń sensomotorycznych oraz integracji sensorycznej.

- Na huśtawce można się huśtać swobodnie, odnosząc wrażenie unoszenia się w powietrzu, a także przemieszczać ruchem wahadłowym lub obracać.

- Korzystanie z huśtawki możliwe jest w każdej pozycji ciała – na brzuchu, na plecach albo w kucki. Wykonana z płótna huśtawka dokładnie dopasowuje się do kształtu ciała użytkownika.

- Bezpieczne podwieszenie.

- Dostępne dwa modele – dla dzieci oraz dla dorosłych użytkowników.

Używanie tej huśtawki sprawia wiele przyjemności. Można się huśtać we wszystkich kierunkach albo po prostu „latać”. Wszystko jest możliwe. Użytkownik  może samodzielnie wprawiać huśtawkę w ruch stopami i dłońmi, jeśli jest zawieszona nisko nad podłożem. Znacznie więcej wrażeń dostarczają „loty” na huśtawce zawieszonej wyżej i wprawianej w ruch z pomocą drugiej osoby. Huśtawka może być podwieszona w jednym punkcie, względnie z wykorzystaniem uchwytów w kształcie pierścieni znajdujących się po obydwu bokach huśtawki. Sposób podwieszenia gwarantuje całkowite bezpieczeństwo użytkownika. Nawet dzieci lękliwe i nieśmiałe oswajają się z tą huśtawką w krótkim czasie i korzystają z niej chętnie. Za pomocą specjalnych uchwytów znajdujących się przy linkach podtrzymujących huśtawkę można ustawiać pozycję huśtawki.

Informacje o produkcie:

- Pokrycie: płótno żaglowe z wyściółką (bawełna 100%).

- W komplecie linka i dwa pasy do podwieszania.

- Można prać w temperaturze do 30 °C.

Dostępne modele

Dla dzieci:

- Długość 98 cm. Szerokość 75 cm.

- Dla dzieci o wzroście około 100 – 150 cm.

- Dopuszczalna waga ciała użytkownika do 100 kg.

Dla dorosłych:

- Długość 153 cm. Szerokość 79,5 cm.

- Dla dorosłych o wzroście około 150 – 200 cm.

- Dopuszczalna waga ciała użytkownika do 200 kg.

„Latająca” Huśtawka znajduje bardzo szerokie zastosowanie w sporcie i terapii dzieci oraz osób dorosłych. Dostarcza jedynych w swoim rodzaju doświadczeń ruchowych. Stosowanie tego przyrządu otwiera szeroką gamę wykonywania rozmaitych ćwiczeń,  na przykład: podnoszenie obiektu z podłoża w czasie ruchu huśtawki albo umieszczanie obiektu na wskazane miejsce, rzucanie do celu itd. Trenowane są: równowaga, koordynacja ruchowa i motoryka. Przyrząd otwiera okazję do zbierania nowych doświadczeń ruchowych, również dla niepełnosprawnych dzieci i niepełnosprawnych dorosłych.

Bezpieczeństwo:

- „Latająca” Huśtawka dla dzieci posiada niemiecki certyfikat jakości TÜV (Związku Kontroli Technicznej).

- „Latająca” Huśtawka jest wykonana zgodnie z międzynarodową normą certyfikującą bezpieczeństwo urządzeń gimnastycznych DIN EN 12655:1998.

Przyrząd nie nadaje się do używania przez dzieci poniżej trzeciego roku życia.