Fotel dźwiękowy VARIO

Producent: ALLTON

Polecenie produktu: Fotel dźwiękowy VARIO

Fazy odpoczynku i relaksacji są niezbędne dla utrzymania zdrowia, wydajności i zadowolenia z życia. Służące temu celowi koncepcje oraz sprzęt znajdziecie Państwo tutaj. Z perspektywy sytuacji generujących nadmierny stres oraz w celu zapobiegania wypaleniu wewnętrznemu (zagrożeniu występującemu przede wszystkich w zawodach, w których ma się nieustannie do czynienia z innymi ludźmi) – szczególnego znaczenia nabiera relaksacja mentalna. Regeneracja sił w bardzo krótkim czasie, po to aby następnie zająć się następnym zadaniem, to umiejętność dostępna niewielu ludziom. Z pomocą przychodzi specjalistyczny sprzęt – leżanka dźwiękowa firmy Allton. Ten mebel dźwiękowy umożliwia szybkie i skuteczne regenerowanie sił fizycznych i umysłowych.

Leżanka dźwiękowa Allton umożliwia osiągnięcie trzech efektów kompleksowej relaksacji:

I. Odpoczynek i odprężenie

Ergonomiczna forma powierzchni do leżenia umożliwia odciążenie kręgosłupa i rozluźnienie mięśni. Stawy kolanowe i biodrowe znajdują się w odciążającej pozycji zerowej. Już sama ta prawidłowość jest optymalnym punktem wyjścia do relaksacyjnej przerwy.

II. Uspokojenie

Możliwość bujania się (kołysania) dodatkowo redukuje napięcia oraz intensyfikuje efekt relaksacji. Użytkownik zyskuje poczucie wewnętrznego spokoju. Przywoływane są przyjemne wspomnienia z dzieciństwa.

Leżankę dźwiękową można również ustawić w wybranym ustalonym położeniu i bez funkcji bujania się (kołysania).

III. Percepcja własnego ciała

Funkcja masażu dźwiękowego umożliwia łagodną intensyfikację spostrzegania własnego ciała. Dzięki temu możliwe jest mentalne zapanowanie nad sytuacją stresu i osiągnięcie wewnętrznego spokoju.

Leżanka dźwiękowa Allton jest specjalnie skonstruowanym meblem dźwiękowym gwarantującym największą skuteczność odpoczynku i relaksacji. Ergonomiczna, a przy tym przepiękna stylistycznie forma leżanki umożliwia odczuwanie w całym ciele masażu dźwiękowego poprzez zintergrowaną w leżance muzykę i inne programy relaksacyjne. Dzięki temu całościowemu oddziaływaniu na organizm, zanikają blokady napiętych mięśni, uspokajają się myśli, stabilizują emocje. Wspomagane są wszelkie procesy regeneracyjne organizmu.

Pobudzenie układu przedsionkowego

Leżanka dźwiękowa Vario jest adresowana do klientów biznesowych. Także ten model wyposażony jest w funkcję bujania (kołysania). Badania naukowe wykazały, że łagodny ruch kołysania uspokaja człowieka, normalizuje napięcie mięśni, a także zmniejsza odczuwanie bólu – czego efektem jest zredukowanie konsumpcji środków przeciwbólowych.

Bujanie się (kołysanie) aktywizuje narząd równowagi w uchu wewnętrznym. Ten organ dostarcza informacji o ruchu, przyspieszeniu lub zwolnieniu tempa ruchu, wibracjach i pozycji ciała w przestrzeni. Ponadto wspomaga przepracowywanie w mózgu bodźców wzrokowych (to istotny aspekt dla osób spędzających długie godziny przed ekranem komputera).

Indywidualnie dobrany program relaksacyjny z zastosowaniem muzyki

Firma Allton skonstruowała specjalny system odtwarzania muzyki przeznaczony dla odbiorcy biznesowego. Przez 10 albo 20 minut odtwarzana jest indywidualnie zestawiona muzyka relaksacyjna, jak i służące odprężeniu sekwencje werbalne. Użytkownik może regulować to oddziaływanie zgodnie ze swoimi potrzebami i upodobaniami. Intensywność wibracji oraz głośność są regulowane oddzielnie przez słuchawki.

Zróżnicowany, estetyczny design

Leżanki dźwiękowe są wytwarzane we własnym warsztacie firmy Allton z uwzględnieniem indywidualnych życzeń klienta. Leżanka (model Vario) może być używana z funkcją bujania się (kołysania), względnie w stałej pozycji umożliwiającej wygodne leżenie.

Elastyczna koncepcja zagospodarowania pomieszczenia

Atmosferę w pomieszczeniu sprzyjającą wypoczynkowi i relaksacji uzyskuje się, wprowadzając specjalne półokrągłe ścianki działowe, operując kolorami i światłem, oferując miłe zapachy, ustawiając fontannę pokojową itd. Dostawca leżanki dźwiękowej – Fundacja Sensoria - jest kompetentnym partnerem do współpracy w celu skompletowania takiego uzupełniającego wyposażenia.