Duża kołyska-bąk Sport-Thieme®

Polecenie produktu: Duża kołyska-bąk Sport-Thieme®

Kołyska-bąk Sport-Thieme jest przyrządem do zabawy i terapii służącym podwyższaniu sprawności motorycznej użytkowników. Możliwość wspólnego ćwiczenia i zabawy wspiera również procesy dynamiki grupowej. Dla wprowadzenia kołyski-bąka w ruch rotacyjny użytkownicy muszą posługiwać się siłą własnych mięśni w sposób skoordynowany. Bez tej współpracy kołyska-bąk będzie co najwyżej przemieszczała się w sposób przypadkowy.

Rozmiar i stabilność przyrządu sprawia, że mogą go używać również adolescenci i osoby dorosłe o normalnej wadze ciała. Wspólnie z przyrządu może korzystać nawet czworo dzieci albo dwie osoby dorosłe. Jest wykonany z wysokiej jakości mocnego tworzywa sztucznego. Dopuszczalne obciążenie wynosi aż 160 kg.

Zaokrąglone krawędzie gwarantują bezpieczną zabawę i terapię.  Możliwość regulowania zakresu stymulacji przedsionkowej  sprawia, że duża kołyska-bąk Sport-Thieme jest chętnie stosowana nie tylko do ćwiczeń z pełnosprawnymi, ale również z dziećmi i dorosłymi niepełnosprawnymi intelektualnie i fizycznie.

Jaskrawy czerwony kolor animuje dzieci do zabawy – huśtania, kołysania i do ruchu obrotowego. Wspólne przebywanie w kołysce-bąku nawet czworga dzieci otwiera wiele wariantów zabaw ruchowych niosących bogate doświadczenia sensoryczne.

Informacje o produkcie:

- Średnica: 140 cm.

- Wysokość: 40 cm.

- Kolor: czerwony.

- Ciężar: około 10 kg.

Uwaga! Nie do używania przez dzieci poniżej 3 lat.

Użytkowanie pod bezpośrednim nadzorem osób dorosłych.