Centrum Motoryki Sport-Thieme®

Polecenie produktu: Centrum Motoryki Sport-Thieme®

Centrum Motoryki Sport-Thieme® umożliwia tworzenie przestrzeni ruchu dla małego pacjenta w dowolny sposób, całkowicie niezależnie od uwarunkowań architektonicznych pomieszczenia. Aranżacji gabinetu SI dokonuje się zgodnie z koncepcją terapeuty. Stabilna konstrukcja drewniano-stalowa umożliwia korzystanie z huśtawek także w przypadku sufitów nie nadających się do montażu. W połączeniu z przymocowaniem do podłoża uzyskuje się możliwość dowolnego pozycjonowania w pomieszczeniu. Alternatywą jest przymocowanie do ściany.

Centrum Motoryki Sport-Thieme jest rozwiązaniem uniwersalnym dla terapii SI.

- Tworzenie przestrzeni ruchu niezależnie do ścian i sufitu.

- Liczne punkty podwieszenia huśtawek oraz innych ruchomych elementów.

- Wolnostojąca konstrukcja wykonana z drewna i metalu z przyspawanymi uchwytami.

- Poszerzenie wariantów użytkowania dzięki bocznemu zamontowaniu elementów ścianki gimnastycznej.

Centrum Motoryki jest stabilną konstrukcją, którą bez żadnych trudności montuje się samodzielnie. Jako konstrukcja wolnostojąca powinna być zamocowana do podłoża. Jeśli jest to niemożliwe, gdyż na przykład w pomieszczeniu znajduje się ogrzewanie podłogowe, to wtedy rusztowanie zostaje przymocowane przynajmniej z jednego boku do ściany – stosuje się w tym celu specjalny uchwyt kątowy.

Do zawieszenia huśtawek i innych elementów ruchomych mniejszy model „230” posiada trzy uchwyty umieszczone w jednym rzędzie. Większa wersja „320” oferuje siedemnaście uchwytów w rozmieszczeniu krzyżowym.

Po bokach Centrum Motoryki Sport-Thieme możliwe jest dodatkowe zamontowanie elementów ścianki gimnastycznej, takich jak drabinka gimnastyczna (numer zamówieniowy 127 2202), moduł sieci do wspinania się (numer zamówieniowy 127 2404) albo ścianki wspinaczkowej (numer zamówieniowy 186 7103). Dzięki tym elementom poszerza się oferta ruchowa dla dziecka. Można również korzystać z bogatszej palety ćwiczeń integracji sensorycznej.

Dostępne warianty.

Centrum Motoryki Sport-Thieme® 220. Wymiary zewnętrzne (dł. x szer. x wys.) 220 x 220 x 246 cm, 3 uchwyty, ciężar około 300 kg.

Centrum Motoryki Sport-Thieme® 320. Wymiary zewnętrzne (dł. x szer. x wys.) 320 x 320 x 246 cm, 17 uchwytów, ciężar około 400 kg.

Materiał: belki / dźwigary z drewna i stali.

Grubość belek: 10 x 10 cm.

Konstrukcja: złączona śrubami z przyspawanymi uchwytami do zawieszania sprzętu.

Średnica uchwytu: 15 mm.

Odległość od ściany w przypadku mocowania do ściany: 40 cm.

Maksymalny ciężar ciała pacjenta: 200 kg.

Minimalna wysokość pomieszczenia: 270 cm.

Dozwolone do użytkowania przez dzieci od lat trzech. Sprzęt zgodny z europejską normą EN 1176.

Kompatybilność elementów gimnastycznych Sport-Thieme o numerach zamówieniowych: 127 2202, 127 2404, 186 6605, 186 7103, 127 3609.

Dostawa obejmuje wyłącznie konstrukcję drewniano-stalową wraz z uchwytami do zawieszania sprzętu. (Przedstawione na ilustracji wyposażenie można zamawiać oddzielnie.)

Dla pełnego wykorzystania potencjału Centrum Motoryki należy zagwarantować dostatecznie dużą powierzchnię na ćwiczenia i zabawę ruchową. Należy również zadbać o przyjemne dla wzroku oświetlenie pomieszczenia, a także zabezpieczenie rogów i wszystkich wystających elementów (na przykład grzejników). Do wyłożenia wnętrza Centrum Motoryki Sport-Thieme poleca materace gimnastyczne Reivo® (numer zamówieniowy 119 2126). Dla kompletnego zabezpieczenia modelu „220” potrzebne są dwa materace o rozmiarach 200 x 100 cm, a dla modelu „320” sześć materacy o rozmiarach 150 x 100 cm.